3D modellen op maat

3D Scanning

3D-scanners

Een 3D-scanner maakt een beeld van een driedimensioneel object. De werking is vergelijkbaar met die van een fototoestel met flitser, met dat verschil dat van elk punt in de ruimte ook de afstand tot de lens wordt vastgelegd. Hierdoor resulteert de scan niet in een platte foto, maar in een digitale 3D-weergave van het object (een 3D-model). 3D-scanners trekken dus “foto’s” in drie dimensies. Net als een fotocamera kunnen 3D-scanners ook kleuren vastleggen. Lees meer op Wikipedia.

Er worden verschillende technologieën gebruikt voor 3D scanning. Deze worden ingedeeld in twee grote categorieën: technologieën die gebruik maken van contact met het te scannen object en technologieën die dat niet doen. Het grootste deel valt in de niet-contact categorie, die op haar beurt wordt ingedeeld in actieve en passieve 3D scanning technologieën. Actieve technologieën sturen een of andere straling uit naar het object (vb. licht, ultrasound, X-ray). Passieve technologieën daarentegen maken gebruik van omgevingslicht dat reflecteert op het te scannen object.

3D scanning bij Catech

Bij Catech maken we onder andere gebruik van moderne laserscanners (optisch scannen, met actieve contacttechnologie). Deze scanners werken met een grote snelheid en precisie dankzij het gebruik van laserstralen. Daarnaast scannen we ook met taster, welk een veel nauwkeuriger resultaat geeft.

U kan rekenen op onze jarenlange ervaring en gespecialiseerde expertise om u de beste 3D scanning oplossing te voorzien.