Proces

3D-scanning

Meer info

3D-modeling

Meer info

Frezen

Meer info

Evaluatie

Meer info

Proces

3D-scanning

Meer info

3D-modeling

Meer info

Frezen

Meer info

Evaluatie

Meer info

Onze manier van werken

Het proces start a.d.h.v. drie mogelijkheden:

  • De klant heeft een idee of ruwe schets. Catech werkt dit uit en maakt een eerste 3D-ontwerp.
  • De klant heeft een fysiek model (al dan niet beschadigd of in een ander formaat). Catech maakt via een 3D-scan een eerste computermodel.
  • De klant heeft een ontwerp, hetgeen Catech volledig overneemt en uitvoert.

Vanuit dit 3D-computermodel – dat ontstond uit één van bovenstaande mogelijkheden – wordt een model gefreesd. Dit kan in om het even welk metaal, al dan niet gehard of in kunststof.

3D-scanning

Bij een 3D-scan wordt van een willekeurig object een digitaal 3D-beeld gemaakt aan de hand van enkele duizenden tot miljoenen punten in de ruimte. Elk van deze punten hebben een uniek X- Y- en Z-coördinaat. Deze puntenwolk kan nadien gebruikt worden als basis voor de aanmaak van een 3D-surface of solide CAD-model. Daarenboven kan er bijvoorbeeld ook rechtstreeks op gefreesd worden.

Vaak wordt deze puntenwolk ook gebruikt bij 3D-meetcontrole voor complexe of moeilijk toegankelijke objecten. Catech heeft de mogelijkheid om zowel optisch – d.m.v. laserscanning – als mechanisch – d.m.v. een taster – te scannen. Afhankelijk van de opdracht wordt de juiste methode gekozen.

3D-modeling

Alvorens een fysiek werkstuk of prototype wordt gemaakt, zorgt Catech eerst voor een ontwerp of volledig 3D-computermodel.Voor het CAD-gedeelte maakt Catech gebruik van verschillende high-end softwarepakketten. De voornaamste zijn Powershape, Solidworks en Capvidia. De gebruikte software hangt af van de vorm of complexiteit van het stuk.

Na goedkeuring van het digitaal model – waarvan ook een fotorealistisch beeld kan worden gemaakt – wordt dit via de CAM-software naar de machines gestuurd.

Frezen

Catech maakt gebruik van Hightech freesmachines met een zeer hoge nauwkeurigheid. Hiervoor is de werkruimte perfect geconditioneerd. Het machinepark – dat regelmatig aangevuld wordt met hypermoderne toestellen – bestaat uit:

Hermle U1000A: dit is een robuuste drieassige freesmachine met een vierde indexeerbare as. Koers 1245 x 630 x 550

Hermle C400: een nauwkeurige full-vijfassige freesmachine. Koers 850 x 700 x 500

Vanaf midden 2018
Hermle C42 HS flex: een zeer dynamische, nauwkeurige vijfassige freesmachine met automatisering van de palettenaanvoer. Koers 800 x 800 x 550

HSC3025: drieassige highspeed freesmachine, volledig in natuursteen opgebouwd omwille van de nauwkeurigheid en stabiliteit. Van deze machine heeft Catech twee exemplaren. Koers 3000 x 2300 x 300

Evaluatie

Aangezien Catech steeds een optimaal resultaat beoogt, gaat het verder dan de fysieke uitwerking. Onder het motto ‘meten is weten’, vergelijkt Catech de scandata of het computermodel met het 3D-model. Tijdens deze meetcontrole worden eventuele afwijkingen duidelijk in kaart gebracht en aangepast.

Op deze manier bent u zeker van een professionele ontwikkeling en afwerking, die accuraat en uiterst waarheidsgetrouw is.

Kunnen wij u helpen?

Contacteer ons