Ons proces

Bij Catech werken we met een vast proces op basis van 3 belangrijke technieken: 3D-scanning, 3D modeling en pas dan start het freeswerk.

Weet je niet wat frezen is? Op de pagina wat is frezen leggen we dat haarfijn voor je uit!

Technieken die wij hanteren

We maken een 3D-scan 🔻

Van een fysiek model dat wij of jij aanleverde, maken we een 3D-scan. We maken dan van een willekeurig object een digitaal 3D-beeld aan de hand van enkele duizenden tot miljoenen punten in de ruimte.

Elk van deze punten hebben een uniek X- Y- en Z-coördinaat. Deze puntenwolk wordt daarna gebruikt als basis voor de aanmaak van een 3D-surface of solid CAD-model. Er kan dan ook rechtstreeks op gefreesd worden.
Vaak wordt deze puntenwolk ook gebruikt bij 3D-meetcontrole voor complexe of moeilijk toegankelijke objecten. Catech heeft de mogelijkheid om zowel optisch – door middel van laserscanning – als mechanisch – door middel van. een taster – te scannen. Afhankelijk van de opdracht kiezen we de juiste scanmethode.

We zetten de scan om in een 3D-model 🔻

Vooraleer we een fysiek werkstuk of prototype produceren, maken we eerst eerst een ontwerp of volledig 3D-computermodel.

Voor het Computer Aided Design (CAD) gedeelte maken we gebruik van verschillende high-end softwarepakketten. De voornaamste zijn NX Powershape, Powermill en Solidworks. De gebruikte software hangt af van de vorm of complexiteit van het stuk.Na goedkeuring van het digitaal model – waarvan ook een fotorealistisch beeld wordt gemaakt – wordt dit via de CAM-software naar de machines gestuurd. Zo garanderen we een uiterst nauwkeurig resultaat.

We frezen het voor je uit🔻

Bij de derde stap uit ons proces gaan we aan de slag. Frezen is een productietechniek waarbij een specifiek materiaal (vaak metaal, kunststof of hout) bewerkt wordt met een machine. Zo maak je van een massa een materie. Denk bijvoorbeeld aan een metalen cilinder die met behulp van freeswerk uiteindelijk een sleutel wordt. 

Kom meer te weten over frezen

We meten alles na, tot in de puntjes🔻

Aangezien we steeds een optimaal resultaat beogen, gaat het verder dan de fysieke uitwerking. Onder het motto ‘meten is weten’, vergelijken we de scandata of het computermodel met het 3D-model. Tijdens deze meetcontrole worden eventuele afwijkingen duidelijk in kaart gebracht en aangepast.

Wens jij een exacte kopie van je onderdeel?
Of wil je een volledig nieuw stuk laten frezen?

Wij maken graag een 3D-scan voor je model met behulp van onze precisie 3D-scanner.

Vraag een offerte aan

Onze ijzersterke troeven

Persoonlijk contact met specialisten. En altijd met dezelfde persoon. 
Glasheldere tekening van jouw ruwe schets, ontwerp of bestaand model.
3D-ontwerp en realistisch computermodel. Zodat jij het prototype kunt zien én voelen.
→ Nauwkeurig en staalhard freeswerk in metaal of kunststof.
Geheimhoudingszekerheid. Our lips are sealed.
Meer dan 20 jaar ervaring in alle soorten freeswerk.Bekijk onze realisaties