Wat is CNC frezen?

CNC frezen staat voor Computer Numerical Control frezen, wat betekent dat een computer de freesmachine bestuurt.

Bij Catech werken alle freesmachines op CNC-technologie, waardoor producten nauwkeuriger en sneller gefreesd zijn. Kwaliteit opleveren, is voor ons dan ook een evidentie.

Hoe werkt een CNC freesmachine?

De positie, draaisnelheid en andere belangrijke gegevens worden ingevuld in een CNC-programma en daarna gelezen door de freesmachine. De computer bestuurt de machine en bepaalt naast de draai- en freessnelheid ook het juiste gereedschap en de positie van het product ten opzichte van de frees. 

Door computergestuurd te werken, is het freeswerk veel nauwkeuriger. Bovendien zijn de bewerkingen sneller uitgevoerd en is het mogelijk om complexe producten met meerdere gereedschappen in één keer te bewerken. 

CNC-frezen kan gekoppeld worden aan Computer Aided Machine (CAM)-programma’s waardoor NC programma’s vanuit een CAD-model worden gegenereerd. De productie versnelt hiermee aanzienlijk.

CNC frezen - Catech

4 Voordelen van CNC frezen

  • Verlagen van foutkans door mensen.
  • Nauwkeuriger uitvoeren van freeswerk.
  • Sneller uitvoeren van bewerkingen.
  • Combineren van meerdere bewerkingen voor complexe producten.

Wereldwijd actief in diverse sectoren

Bij Catech zijn we met ons freeswerk actief in alle sectoren. Van de voedingssector tot de bouw- en medische sector. Maar ook voor de automobielsector en de petrochemie hebben we al veel werkstukken gemaakt.

We houden ervan om machine-onderdelen te maken en zo een heel productieproces in werking te stellen. Het gaat dan ook altijd efficiënter dan voorheen.

Interesse om jouw productieproces efficiënter te maken?

Of nood aan een specifiek gefreesd machineonderdeel? We zijn graag je partner van dienst!

Neem contact op met ons